Zwangerschapsmassage

De zwangerschapsperiode is een mooie en bijzondere tijd waarin er een kindje in je buik groeit, wat heel speciaal is. Tegelijkertijd is het ook een belastende periode voor je lichaam, omdat er veel veranderingen plaatsvinden, zowel van binnen als van buiten. Je hormonen hebben hun eigen dynamiek en er zijn veel fysieke veranderingen. Dit alles gebeurt binnen een periode van 9 maanden en vergt veel energie van je lichaam.


Waar is zwangerschapsmassage goed voor?


Veelvoorkomende lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap zijn onder andere rug- en nekpijn, vocht vasthouden, bekkenklachten, kramp in de kuiten en slaapproblemen. Massage kan in deze periode een belangrijke rol spelen bij het verlichten van pijn en ongemakken. Het helpt ook om beter te ontspannen in de aanloop naar de bevalling. Door de massage kun je de zwangerschap bewuster ervaren, wat bijdraagt aan een intens gevoel van geluk.


En zeg nu zelf, verdien je het niet om extra verwend te worden in deze periode? Uiteraard zal ook de nog ongeboren baby hier baat bij hebben. Zelfs als er geen specifieke klachten zijn, kan de massage een verkwikkende behandeling zijn.


Voordelen van zwangerschapsmassage:


De massage verbetert de bloedcirculatie, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

Het stimuleert het lymfestelsel, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen naar je kindje worden getransporteerd.

Dode huidcellen worden verwijderd.

Te veel vocht in de weefsels wordt afgevoerd.

Verkrampte spieren ontspannen, terwijl verslapte spieren juist meer spanning opbouwen.

Marin’s Body Care maakt gebruik van massageoliën van het merk Volatile, speciaal ontwikkeld voor zwangerschap. De bestanddelen in deze oliën verminderen het ontstaan van zwangerschapsstriae.


Vanaf wanneer zwangerschapsmassage?


Bij Marin’s Body Care kun je vanaf 3 maanden zwangerschap tot de laatste dag voor de bevalling terecht voor zwangerschapsmassage. Ook na de bevalling is deze vorm van massage zeer geschikt. Het helpt je sneller te herstellen en ontspant spieren die extra belast zijn. Na een keizersnede kun je vanaf zes weken na de bevalling weer gemasseerd worden.


Zwangerschaps massagetafel:


Buikligging is mogelijk tijdens deze massage, die 30 tot 60 minuten duurt.

Bij Marin’s Body Care staat een prenatale zwangerschapsmassagetafel. Deze tafel is ontworpen in samenwerking met verloskundigen en massagetherapeuten. De tafel heeft een uitsparing voor buik en borsten en biedt ondersteuning met een speciale band, zodat je als zwangere vrouw comfortabel op je buik kunt liggen en kunt genieten van een welverdiende massage.

Een welverdiende massage voor zowel moeder als baby!


De onderstaande afbeeldingen zijn ter illustratie. Op basis van feedback van zwangere cliënten kan ik bevestigen dat de buikligging tijdens de zwangerschap verreweg de meest comfortabele houding is voor een massage.